Hittade en mumsig gröt i tidningen LAGA GI som jag självklart var tvungen att testa för det såg så himla gott ut :) Insåg när jag blandade ihop den att jag varken följde receptet eller att den enbart skulle få bli gröt. Kom på att detta skulle bli riktigt gott på yoghurt osv :) Kikar ni längre ner så testade jag idag en Isländsk yoghurt.. har sett skymten av den i butikerna men jag tycker den är hutlöst dyr. Tog hem några olika smaker idag och konstaterade att jag faktiskt tyckte de var goda och framförallt om jag satte min röra här ovanifrån på den så den blev lite utblandad. Den innehåller dessutom duktigt mycket protein :) 16g i den lilla mängd som fanns i burken :)
Nåja tillbaka till grötblandningen, Visste ni att om man kokar fullkornshavregrynen i 15minuter så innehåller det mycket mindre kolhydrater... minimalt vad jag förstått.. ett tips till er som försöker undvika kolhydrater ;)
jag ger er receptet som stod i tidningen, kan väl inte säga att jag direkt höll mig till det eftersom lite andra kärnor och torkad frukt i olika mängder fick hamna där i :)
LYXIG GI GRÖT
5 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelflingor
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ kokosskivor (jag tog kokosflarn)
2 msk kanel
1 dl hackade torkade äppelbitar
½ dl torkade blåbär
1 dl hackade torkade aprikos
½ dl torkade gojibär
Blanda alla ingredienser och lägg i en tätslutande skål med lock.
1 portion: Lägg 1½ dl grynblandning i en kastrull med 3dl vatten. Låt koka på medelvärme i 7-8 minuter under omrörning ( Helst ska det kokas i 15minuter för minsta möjliga kolhydrater)
Servera i en djup tallrik med valfri mölk. Toppa eventuellt med mer frön eller frukt
Här ser ni hur den Isländska yoghurts burken ser ut.. å det är ju ingen stor mängd i den men man blev ändå mätt :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar