torsdag 8 november 2012

Krämig korvotto med paprika och sparris (LCHF)


De flesta vet ju vid detta laget att jag kör lite LCHF stuk eftersom magen reagerar på det mesta som ris, pasta, potatis, bröd å diverse.. Och att äta som LCHF är inte dumt. Visst jag äter kanske inte så jäkla överdrivet mycket fett. Eftersom det är mindre kolhydrater så toppar jag det med lite extra fett och bra fetter. Men inte överdrivet. Jag tror inte på sånt och jag mår inte bra av för mycket heller. Jag äter på mitt sätt men är ändå noga med att få i mig lite mer fett än vanligt som sagt. Nå magen mår ju grymt mycket bättre iafl. Slut på magknip å kramper och slut på den svullna hemska maten ;)

Och när de andra idag åt Krämig korv risotto idag så åt jag utan ris dvs korvotto :P



KRÄMIG KORVOTTO MED PAPRIKA OCH SPARRIS (LCHF)
Kryddig korv
1 röd paprika
1 gul paprika
purjolök
vitlöksklyfta
oreganokrydda (torkad)
basilikakrydda (hade färsk)
salt & peppar
grön sparris
krusad persilja
färsk ost eller creme fraish

Brie ost


Skär korven och purjolöken i slantar, paprikan i smala strimlor, pressa vitlöksklyfta över. Stek alltihopa i riktigt smör och häll över kryddorna.
Koka sparrisen i ett par minuter med lättsaltat vatten i en annan kastrull. Fin hacka persiljan och blanda i grytan. Häll av sparrisen och  rör ner i röran.

Stek brieosten lite snabbt tills ytan på båda sidorna blir gyllenbruna. Stek den i riktigt smör.


Ät och njut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar