onsdag 30 mars 2011

Viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot


Detta blev då dagens middag, Viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot.
Följde receptet till punkt och pricka förrutom att jag ökade på lite lite av allt.
När det var klart smakade viltskaven så vidrig att jag fick börja krydda upp den rejält. :(
Nu kanske jag då är en aning kräsen som brukar ha både hjort, rådjur, älg och vildsvin i min frys, detta var ju hjortskav.
Men icke.. har aldrig ens känt en sådan hemsk smak på hjort innan :(
Men som sagt.. jag är kräsen i mat :) kanske bara jag som märker skillnaden :)

I vilket fall som helst... när jag väl hade kryddat till den rejält med lite thailändska kryddor och annat gotti gott så blev det riktigt riktigt smaskigt :)

Men utan mina kryddor så får detta bara * stjärna :/

Här kommer iafl receptet för dom som vill testa :) och är ni sugen att testa en vecko kasse.. gå in på
 Linas matkasse


VILTSKAVSPASTA MED SKOGSCHAMPINJON OCH PEPPARROT

1. Koka 4 portioner tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
2. Skiva 250 g skogschampinjoner och grovhacka 1 gul lök. Stek dem på svag medelvärme i lite olja i en rymlig stekpanna eller traktörpanna.
3. Häll över lök och svamp på ett fat. Stek 2 pkt viltmästarskav fryst, eller något upptinat, i 1 msk smör. Vänd köttet i omgångar och lossa skavet vartefter med stekspaden.
4. Häll tillbaks lök och svamp i pannan. Strö över 1½ msk vetemjöl och rör om. Tillsätt 2½ dl vatten (eller mjölk), 1 dl créme fraiche och 2 tsk kinesisk soja. Låt koka ihop på svag värme 2-3 minuter. Smaka av med 3/4 tsk salt och 1½ krm svartpeppar.
5. Hacka ½ kruka persilja och strö över pannan. Skala en bit pepparrot och ha rivjärn till hands vid bordet - det är gott att riva pepparrot direkt över tallriken. Pepparrot varierar kraftigt i styrka så anpassa mängden efter smak.
6. Tärna ½ gurka, skölj 1 ask ärtskott och servera till viltskavspannan med tagliatelle.

5 kommentarer:

  1. Oj då, vad trist.....hoppas nästa recept blir godare då :-)

    SvaraRadera
  2. kan det ha varit dovhjort? heeelt annan smak än kronhjort och annat klövvilt. Det är många som inte gillar doven.

    SvaraRadera
  3. Martina.. alltså det blev riktigt gott när jag kryddade upp det en del, så illa smakade det inte ;)

    Gunilla,... ingen aning.. saken är den att hjort och annat vilt smakar helt annat när man fixar det själv.. ligger det länge i frysen smakar det illa.. dessutom sätter man det i frysen rätt snabbt som jägare... gör man ju knappast i industrin. Dessutom är det dovhjort jocke jagar... ;)
    Men han sa direkt när han började äta (för smaken fanns där långt bort) att det märks att det är köpt vilt..
    Men det blev ju gott till slut.. nu återstår det att se hur dagens mat blir :)

    SvaraRadera
  4. Håller helt med dig...min sambo o jag tyckte att det var något av det vidrigaste vi ätit...det åkte i soporna direkt. Tråkigt! Det är första gången på många många år som min matlagning har åkt i tunnan.

    SvaraRadera
  5. Marilyn.. det var ju synd att höra samtidigt... för vi åt det faktiskt när jag väl hade rört i en massa andra kryddor, inte var det WOW eller MMMM.. men slängt blev det inte ;)
    Nej vilt... ska nog ätas på "vilt" sätt ;)

    SvaraRadera