torsdag 31 mars 2011

Spenat- och ricottacanelloni med två sorters sallader


Då var det dax för måltid nr.3
Det gick jättesnabbt, tog mig ca 30min att göra denna maträtt, lätt och snabbt och passar nog till vardagströtta jobbande mammor och pappor :)
Däremot är jag inte så stort fan av spenat om det inte är färskt och serveras som typ grönsallad. Kan väl inte säga att detta gav så högt betyg heller.. däremot har jag blivit omättligt galen i bönsallader och dylikt, vet inte varför för jag har aldrig gillat bönor å sådant :P positivt är det iafl :) Så denna bön och löksallad var riktigt mumsig :)

Nu har jag dessutom fått lov av Lina att jag väldigt gärna får skriva ut recepten också, det var ju det där lovandet jag ville ha :) så här kommer nu recptet på denna maträtt lite längre ner. Sen fyller jag på under dom andra maträtterna åxå så att ni kan hänga med på varje :)

Dagens maträtt iafl.. den fick *** stjärnor :)

Kom på en sak idag... maträtterna är så grymt bra ihopsatta även färg mässigt :)

Recepten och maten kommer ju så klart som ni redan vet ifrån Linas Matkasse




Efter endast 15min i ugnen och 10min till med ost på, blev gratängen så här fint gyllenbrun.  Snabbt :)




SPENAT- OCH RICOTTACANELLONI MED TVÅ SORTERS SALLADER
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform, tex en gratängform
2. Finhacka 1 gul lök och fräs den genomskinlig i olja. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och fräs tillsammans med löken ett par minuter.
3. Tillsätt 450g spenat, tinad och urkramad. Krydda med 3/4 tsk salt och 1krm svartpeppar. Låt allt bli varmt och dra sedan av pannan från plattan. Rör ner 250 g ricotta i lök- och spenatfräset.
4. Dela 200 g färska lasagneplattor i 8 jämna stora bitar, ca 10-12 cm långa. Fördela spenat- och ricottafyllningen på varje bit och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form med skarven neråt.
5. Häll 400 g tomatsås (pizzasås) över och gratinera i ugnen i ca 15minuter. Ta ut formen och strö över 150 g riven ost, gratinera sedan ytterligare i ca 10 minuter.
6. Medan cannellonin står i ugnen, skölj 400 g små vita bönor och låt rinna av. Strimla knappt 1/3 purjolök, gärna av det gröna. Tärna 2 tomater. Lägg tomat och purjolök i en skål. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och saften av 1 citron, tillsätt 2 msk olja, 1/2 krm salt och lite svartpeppar. Blanda sist ner bönorna.
7. Servera cannelloni med de citronmarinerade bönsalladen och hälften av vänskapssalladen från rätt A (veckosalladen alltså)

Det bästa med allt detta är just denna beskrivningen. Att ha allt i texten gör det grymt snabbt att ställa sig att göra maten, klart och tydligt vad som ska göras med vad :)




7 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut!!

    SvaraRadera
  2. Den här ska jag göra idag! Säkert lika gott som det ser ut!

    Trevlig Helg! / Anna

    SvaraRadera
  3. Anna vad kul att du kommenterar.. spännande att få höra dina smakresor med kassen också :)

    SvaraRadera
  4. Jag åt det här rätten hemma hos min väninna igår. Supergott och enkelt! Jag gjorde bönsalladen, men marinaden var lite väl sur. Vi tillsatte lite mer kryddor, olja och en nypa socker och sedan blev den också god! :)

    SvaraRadera
  5. Tina vad härligt att du gillade den. Jag var väl inte vidare förtjust i spenaten men annars var det gott. Jag tog grekisk örtblandning som dressing till bönsalladen faktiskt :)

    SvaraRadera
  6. Ser supergott ut, inspirerande blogg du har!

    /Marina

    SvaraRadera