måndag 10 januari 2011

Kyckling gryta


I dag fick det bli kyckling... ris till dom andra och kokta grönsaker till mig tillsammans med grytan :)
Rätt många av kryddorna och ingredienserna ifrån gårdagens fisksoppa fick komma med i denna. Ändå blev det inte alls samma smak :)


KYCKLING GRYTA
3-4 st kyckling filér
4-6 färska champinjoner
1 paprika
2 gula lökar
ca 1 dl frysta grönsaker (majs, ärtor, paprika)
1 burk kokosmjölk
1-2 dl grädde
1 tsk sambal olek
1 tsk grön curry pasta
1-3 tsk curry (pulver)
1 färsk chili
grönsaksbuljong


Gör så här:
Skär kyckling filérna i bitar, strö på curry och stek dem i smör. Sätt bitarna på en tallrik sålänge.
Skär löken i halvmånar (skivor) chilin i små små bitar, paprikan i smala längder, champinjonerna i små bitar. Fräs upp allt tillsammans i smör tills dom blir mjuka och glaserade. Häll på dom frysta grönsakerna och fräs till dom med resten en snabbis.
Häll i kycklingbitarna och blanda runt lite. I med kokosmjölken, grädden och resten av kryddorna och buljongen.
Låt koka upp lite snabbt.

Servera med broccoli eller blomkåls mos eller liknande.

gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar