lördag 15 januari 2011

Rådjursstek med bacon och svampsås


I dag fick det bli en rejäl middag...  Efter att ha varit i gamla huset och städat järnet hela dagen slängde vi in en upptinad rådjurs stek med massa kryddor och bacon runt om.

RÅDJURS STEK
baklår av rådjur
bacon
vitlök i olja
blandade kryddor
salt

Smörj in steken med oljan från vitlökarna, pressa vitlök över hela, strö på kryddor och salt.
Lägg bacon över hela steken. I med stektermometarn och in i ugnen. 225 grader tills mätaren visar 70 grader.

Svampsåsen gjorde jag på samma sätt som sist, dvs Alpnaerings svampsåspulver, men denna gången i mjölk och grädde. En liten klick grönsaksbuljong i.

Resten av familjen fick Hasselbacks potatis till, själv tog jag bara salladen som syns på bilden.

HASSELBACKSPOTATIS
Skalade potatisar som får bra plats i en träslev.
Salt
vitpeppar
smör
ströbröd

Skala potatisen och sätt på en träslev, skär små smala skivor över hela, träsleven är till för att man inte ska skära genom potatisen.
Lägg potatisen i en form och strö på mald vitpeppar, salt och hyvla smöret över dom och strö över lite ströbröd.
Dessa låg längst ner i ugnen tillsammans med steken, dvs ca 180 grader, sen plockades dom upp i mitten av ugnen på ca 200 grader tills dom fick lite färg. Dom blev perfekta i konsistensen och jättegoda enligt familjen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar